Vytvoření manuálu snímkování osového skeletu - Jandová, Eva (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce obsahuje v teoretické části stručný popis anatomie osového skeletu, vlastností RTG záření a způsobu záznamu obrazu. Dále obsahuje popis jednotlivých projekcí, užívaných při snímkování osového skeletu, psaných z pohledu studenta závěrečného ročníku bakalářského studia s názvem Radiologický asistent pro budoucí studenty oboru Radiologická asistence. Ve výzkumné části jsou popsány výsledky dotazníkového šetření na téma Rentgenové vyšetření páteře.
Creation of an axial skeleton scanning manual
Keywords: radiologický asistent; anatomie; RTG záření; RTG snímek; projekce; páteř; manuál; radiologist assistant; anatomy; X-ray radiation; X-ray imaging; projections; spine; manual