Programový systém LaGer - Gerlici, Juraj; Lack, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2000)
Programový systém LaGer je nástroj na interaktivní vytváření programů (aplikačních formulářů) pro předběžné monitorování stavu měřených míst, automatizované měření, zaznamenávání naměřených údajů, vyhodnocování údajů, řízení experimentů, export dat ve formátech vhodných pro další zpracovávání (CSV, TXT), grafické zobrazení s exportem do WMF, zpracování protokolu o měření a tisk. Programový systém LaGer, je postavený na filozofii komponovaného otevřeného systému. S výhodou je možné implementovat sadu ActiveX komponentů Component Works (National Instruments) pro sběr dat, numerickou analýzu, výpočty a zobrazení dat. Program obsahuje designer, který umožňuje editaci aplikačního formuláře za běhu programu.
Keywords: železniční doprava; kolejová doprava; počítačové programy; vyhodnocování; signály; Lager; řídící programy