Systém pro sledování a zpracování dat ze solární elektrárny - Štafa, Jan (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá problematikou sledování a zpracování dat ze solárních elektráren se zaměřením na velké fotovoltaické systémy. Obsahuje ucelený koncept návrhu realizace monitorovacího systému pro solární elektrárnu. Dále se zabývá rozborem komerčních řešení a jejich srovnání s navrhovaným systémem.
A system for the monitoring and processing of data from a solar power plant
Keywords: solární elektrárna; monitorování; fotovoltaika; sériová linka; protokol SMA; protokol SPINEL97; Solar plant; monitorig; photovoltaic; serial port; protocol SMA; protocol SPINEL97