Socioekonomická analýza využití zvířat v policejní a kriminalistické praxi - Gubányiová, Renata (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce je zaměřena na analýzu využití služebních zvířat u Policie České republiky. Popisuje bariéry, rezervy a potencionální přínosy v této oblasti. Stručně se zabývá charakteristikou Policie České republiky. Objasňuje pozici zvířat v právním řádu a v současné společnosti. Závěr práce je zaměřen na zhodnocení využití zvířat.
Socio-economic analysis of the use of animals in police and criminalistic practice
Keywords: Policie České republiky; policie; zvíře v právním řádu; etika zvířat; psi; koně; analýza; Police in the Czech Republic; police; animals in the rule of law; ethics of animals; dogs; horses; analysis