Měření vibrací působících na převodník počítače náprav PNS-03 - Grossmann, Václav (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá otázkou jakým způsobem a jakými metodami lze zjišťovat a měřit působení vibrací na převodník MegaPN počítače náprav z produkce firmy Starmon s.r.o.. Úkolem zařízení je zjišťovat velikosti vibrací, které jsou vyvolávány projíždějícími vlakovými soupravami. Na základě měření jsou poté navržena opatření k případné eliminaci těchto vibrací. V úvodních částech se bakalářská práce zabývá základními informacemi o vibracích a jejich měření, následující části pak pojednávají o návrhu zařízení a použitých součástkách.
A measuring of oscillations affecting a convertor of axemeter PNS-03
Keywords: vibrace; vlakové soupravy; počítače náprav; čidla; snímače zrychlení