Bubliny v ekonomice - Holasová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá bublinami v ekonomice. Věnuje se charakteristice bubliny internetových společností a bubliny na americkém hypotečním trhu, včetně jejich původu a popisu vývoje. V práci jsou analyzovány makroekonomické ukazatele, ovlivněné bublinami a také vliv bublin na hospodářský vývoj a vybrané akciové indexy.
Influence of bubbles on the economy
Keywords: bubliny; úrokové sazby; internetové společnosti; úvěry; akciové indexy; bubbles; interest rates; internet companies; credits; equity indices