Katastrofy a nová rizika a jejich vliv na oblast pojištění a zajištení - Dundáček, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá otázkou katastrof a globálních rizik. Obsahuje také kapitolu věnovanou modelování těchto rizik. Samostatné kapitoly jsou věnovány riziku terorismu a katastrofickým rizikům v České republice.
Catastrophes and new risks and their influence on insurance and reinsurance
Keywords: catastrophes; Terrorism; Risks; modeling; reinsurance; katastrofy; Terorismus; rizika; Modelování; zajištění