Daňové zatížení společnosti Letokov, a.s. - Kelnerová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou daňového systému ČR a ukázkou praktického vyplnění vybraných daňových přiznání. Práce bude členěna do dvou částí. Teoretická část bude obsahovat definici základních pojmů souvisejících s daňovou problematikou a popis daňového systému České republiky. Praktická část se bude zabývat především vyplněním daňového přiznání společnosti Letokov a.s., ale budou také nastíněny možnosti daňové optimalizace společnosti. Cílem práce je ukázat, které daně tvoří v podniku největší složku nákladů a největší měrou se podílejí na příjmech státního rozpočtu.
Company tax burden Letokov, a.s.
Keywords: Daňový systém; Česká Republika; daňové přiznání; daňové odpisy; opravné položky; rezervy; tax system; Czech Republic; tax return; taxes depreciation; items of corection; reserves