Dopravní nehodovost v okrese Pardubice v letech 2007-2011 - Čermáková, Ivana (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce je zaměřena zejména na rozbor a objasnění nejčastějších příčin dopravních nehod v souvislosti s jejich následky v okrese Pardubice v letech 2007-2011 na základě údajů Ředitelství služby dopravní Policie ČR. Dále jsou v práci objasněny základní pojmy, vymezen legislativní rámec a charakterizován dlouhodobý vývoj silniční nehodovosti v ČR v letech 1970-2010.
Traffic accidents in district Pardubice in 2007-2011
Keywords: Pardubice; silniční doprava; nehody; příčiny; následky; Pardubice; road traffic; accidents; causes; effects