Využitie finančnej analýzy v podniku - Štolcová, Martina (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalárska práca je zameraná na využitie finančnej analýzy v podniku. Popisuje podstatu, zdroje, užívateľov, horizontálnu a vertikálnu analýzu a pomerové ukazovatele. Druhá polovica práce obsahuje finančnú analýzu firmy Chládek & Tintěra, a.s. v sledovanom období 2005 - 2008, ktorá je založená na zhodnotení finančného zdravia s použitím základných metód finančnej analýzy a návrhu opatrení na zlepšenie finančnej činnosti spoločnosti.
Usage of financial analysis in business
Keywords: finanční analýzy; poměrové ukazatele; likvidita; aktivita; Zadluženost; rentabilita; financial analyses; Ratio indicators; liquidity; activity; indebtedness; profitability