Dobrovolnictví pod rouškou pandemie - Hašková, Sandra (Univerzita Pardubice, 2021)
Studentka se ve své diplomové práci bude zabývat oblastí motivace k dobrovolnictví v době pandemie a také změnou dobrovolnictví před a v době pandemie. Studentka tuto motivaci popíše a provede terénní výzkum v kraji Vysočina, přičemž bude porovnávat dobrovolnictví před a v době pandemie pomocí komparativní metody. Na základě biografické metody získá data, která následně zanalyzuje. Cílem této diplomové práce je zjistit druhy dobrovolnictví, jež vygenerovala doba pandemie v kraji Vysočina, dále, jaký má doba pandemie vliv na dobrovolnictví a s tím související motivaci. Během výzkumu vyvstala studentce otázka symbiózy altruismu a egoismu. Této symbióze se studentka v nemalé míře věnovala a tato symbióza byla informanty většinově potvrzena. Mezi nejdůležitější druh dobrovolnictví v době pandemie patří činnost, jež zmínily všechny organizace, a sice šití roušek.
Volunteering under the guise of a pandemic
Keywords: dobrovolnictví; pandemie; motivace; faktory ovlivňující motivaci; altruismus a egoismus; volunteering; pandemic; motivation; factors influencing motivation; altruism and egoism