Informovanost o právech pacientů v nemocničním zařízení - Kořínková, Romana (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku informovanosti o právech pacientů u hospitalizovaných osob v Oblastní nemocnici Jičín a. s., je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část se zabývá kodexem Práva pacientů, rozborem vybraných práv z kodexu, také jsou zde zařazeny kapitoly týkající se všeobecných sester a profesních organizací nelékařských profesí. Praktická část obsahuje stanovené hypotézy a výsledky získané z dotazníkového šetření. Výsledky výzkumu jsou znázorněny formou grafů a tabulek. V závěru práce je umístěna diskuse rozebírající získané poznatky.
Information on the rights of patiens in hospital
Keywords: Informovanost; práva pacientů; všeobecné sestry; zákony ČR; Information; patients rights; universal sisters; legislation in the Czech Republic