Deformace olejomaleb na lepence - Šaníková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá různými metodami vlhčení a vyrovnávání zdeformovaných uměleckých děl na lepence, provedených technikou olejomalby. Metody použité k vyrovnávání díla byly otestovány na modelových vzorcích. Nejlépe vyhodnocené metody byly poté aplikovány na celkem tři originální díla, olejomalby na lepence.
Deformation of oil painting on cardboard
Keywords: lepenka; vlhčení; vyrovnávání; modelové vzorky; cardboard; humidification; flattering; model samples