Dodržování resortních bezpečnostních cílů se zaměřením na RBC 8 Prevence dekubitů na lůžkách intenzivní péče - Halamka, Daniel (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce je věnována tématu "Dodržování resortních bezpečnostních cílů se zaměřením na RBC 8 Prevence dekubitů na lůžkách intenzivní péče". Práce se skládá ze dvou částí, z části teoretické a výzkumné. V teoretické části práce rozebírá resortní bezpečnostní cíle, konkrétněji se zabývá pouze prevencí dekubitů. Dále pracuje s komplexní problematikou dekubitů, ran, kůže a intenzivní péče. Výzkumná část je tvořena výzkumnými otázky, na které odpovídají kontrolní listy, do kterých byly zaznamenávány správné, či chybné kroky NLZP.
Abidance of departmental safety objectives with a focus on DFO 8 Prevention of pressure ulcers in intensive care beds
Keywords: resortní bezpečnostní cíle; intenzivní péče; dekubity; rány; kůže; departmental safety objectives; intensive care; pressure ulcers; wounds; skin