Analýza mezigenerační komunikace ve vybraných organizacích - Jirků, Michaela (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou mezigenerační komunikace na pracovišti ve vybraných organizacích a jejím vlivem na pracovní prostředí. Definuje základní pojmy z oblasti komunikačního procesu a zaměřuje se na problematiku mezigeneračních rozdílů v pracovním kolektivu. Práce poskytuje srovnání poznatků získaných z literární rešerše a zkušeností vycházejících z dotazníkového šetření. V závěru jsou prezentována konkrétní návrhy ke zlepšení současného stavu a vytvoření pozitivnějšího pracovního prostředí.
Analysis of intergenerational communication in selected organizations
Keywords: mezigenerační komunikace; komunikační proces; generace; pracovní prostředí; analýza; intergenerational communication; communication process; generations; work environment; analysis