Konstrukce sklápěcí nástavby do stran na sklápěcí podvozek - Uhlíř, Zbyněk (Univerzita Pardubice, 2002)
V práci je proveden rozbor současné problematiky přípojných vozidel, legislativní zařazení navrhovaného vozidla, návrh sklápěcího mechanismu, pevnostní výpočty podlahového roštu nástavby a detailní popis konstrukce celé nástavby včetně výkresové dokumentace a stručný popis postupu výroby.
The construction of lateral tilting body for tilting chassis
Keywords: dopravní prostředky; nástavby; sklápěcí mechanismus; přípojná vozidla