Státní rozpočet České republiky - Šafaříková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce je zaměřena na státní rozpočty České a Slovenské republiky. Nejprve je popsán legislativní proces, státní rozpočet a jeho složky. Následně jsou porovnány legislativní procesy schvalování státního rozpočtu České a Slovenské republiky, dále jsou rozebrány státní rozpočty za rok 2022 a jejich struktura. Na závěr jsou popsány státní rozpočty České a Slovenské republiky v letech 1999-2023.
State budget of the Czech republic
Keywords: státní rozpočet; Česká republika; Slovenská republika; legislativní proces; state budget; Czech republic; Slovak republic; legislative procedure