AIDS kognitivní schéma, postoje a prevence u středoškoláků - Bojanovská, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2010)
Předmětem bakalářské práce je problematika AIDS a HIV pozitivity se zaměřením na informovanost a postoje studentů středních škol k tomuto tématu. Úkolem je zjistit znalosti dle kognitivního schématu nemoci, informovanost o prevenci a přístup studentů k této problematice. Práce se skládá z části teoretické a výzkumné. V teoretické části se zabývám charakteristikou HIV/AIDS dle kognitivního schématu, dále postoji společnosti k HIV pozitivním a samotným kognitivním schématem nemoci. Výzkumná část obsahuje výsledky šetření v grafickém znázornění a písemné formě. Analyzuje získaná data a seznamuje se skutečností o podvědomí studentů středních škol o problematice HIV/AIDS.
AIDS cognitive scheme, attitudes and prevention by the students of high school
Keywords: AIDS; HIV; postoje; kognitivní schéma nemoci; attitudes; cognitive scheme of disease