Vývoj ekonomiky a hospodářské politiky Švédska - Netolický, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce pojednává o hospodářském vývoji Švédska. Důraz je kladen na švédský model hospodářské politiky, typický pro skandinávské státy. Cílem této práce je objasnění příčin krize tohoto modelu a zodpovězení otázky, zda tyto příčiny vyplývají ze zhoršené ekonomické situace nebo jestli model přestává plnit svoji původní funkci.
The development of economy and economic policy of Sweden
Keywords: Švédsko; ekonomika; makroekonomické veličiny; Evropská unie; hospodářská politika; švédské modely; Sweden; economics; macroeconomic indicators; European union; economic policy; nordic models