Celní řízení jako ovlivňující atribut logistických služeb - Týfová, Martina (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce se zaměřuje na otázku, zda všechny procesy celního řízení na vyměňovací poště Praha 120 jsou nastaveny správně. Zabývá se zkoumáním procesů od příchodu listovních a balíkových zásilek ze zemí mimo Evropskou unii až po doručení zákazníkům. Zároveň se snaží poukázat na ostatní možnosti, jak zlepšit proces po efektivní stránce.
Customs proceedings as influencing attribute logistic services
Keywords: celní řízení; celní deklarant; Česká pošta; vyměňovací pošta; doklad; příchozí zásilka; celní deklarace; adresát; limit; customs proceedings; customs agent; Czech post; post back office; document; incoming cosignment; customs declaration; addressee; limit