Správa Přerova v historickém vývoji - Maierová, Petra (Univerzita Pardubice, 2004)
V roce 2003 proběhla II. fáze reformy veřejné správy, okresní úřady zanikly. Proto je cílem této práce najít odpověď na otázku, zda fungoval současný systém veřejné správy i v minulosti. Vývoj správy popisuji od doby vzniku měst do současnosti, zaměřuji se na město Přerov.
The administration of Přerov in the historical development
Keywords: vývoj; Přerov; obecní zřízení; národní výbory; reforma veřejné správy; okresní úřady; městské úřady; veřejná správa