Úloha hry ve vyučování - Karlíková, Táňa (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se věnuje zhodnocení používání hry ve vyučování konkrétního předmětu Ekonomiky životního prostředí ve třech ročnících studia konkrétní vzdělávací instituce. V první části práce informuje o charakteristikách hry a její role při vyučování, o roli učitele a studenta. Cílem práce je odhalit pozici (úlohu) hry ve vyučování pedmětu Ekonomika životního prostředí na VOŠ a to z retrospektivního pohledu a případně formulovat návrhy na její zlepšení pro budoucí potřebu a použití. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První se zaměřuje na teorii pojmu hry ve vyučování, druhá se zabývá specifickými charakteristikami vzdělávání na vyšší odborné škole a poslední je o pozici her ve výuce na vyšší odborné škole v Chrudimi.
Role of the game in the classes
Keywords: hry; vyšší odborné školy; úlohy her