Analýza efektivnosti vzdělávání v oblasti ochrany obyvatelstva - Augustová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce je zaměřena na vzdělávání v oblasti ochrany obyvatelstva. V práci je uvedeno vymezení základních pojmů. Dále je obsahem práce popis krizových stavů, krizového řízení a krizové situace. Součástí této práce je analýza efektivnosti vzdělávání v této oblasti. Podstatným bodem práce je dotazníkové šetření, jehož vzorkem je 98 respondentů. Průzkum byl proveden na Gymnázium Jiřího Ortena v Kutné Hoře. V závěru práce jsou uvedeny výsledky dotazníkového šetření a z nich vyplývající návrhy a doporučení.
Analysis of effectiveness of education in the field of protection of the population
Keywords: ochrana obyvatelstva; mimořádné události; integrovaný záchranný systém; gymnázium v Kutné Hoře; vzdělávání; protection of population; emergency; emergency service; Kutná Hora gymnasium; education