Evakuační poruchy mikce po vaginálních operacích - Šubrová, Darina (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato diplomová práce nese název Evakuační poruchy mikce po vaginálních operacích a skládá se z teoretické a průzkumné části. V teoretické části je popsána anatomie, fyziologie a poruchy mikce, diagnostika a léčba evakuačních poruch, ale také jednotlivé operace, kterých se průzkumné šetření týká. V průzkumné části jsou prezentována data získaná pomocí kvantitativního šetření, kde hlavním cílem bylo zjistit četnost výskytu evakuačních poruch mikce po vaginálních operacích.
Voiding disorders after vaginal surgery
Keywords: poruchy mikce; dysfunkce vyprazdňování; vaginální operace; dolní močový trakt; micturition disorders; voiding dysfunction; vaginal surgery; lower urinary tract