Plán opatření pro případ úniku látek škodlivých vodám ve společnosti Schott Lanškroun - Dulkajová, Hana (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá otázkami ochrany povrchových a podzemních vod před znečištěním látkami vodám škodlivými. Je vypracována literární rešerše týkající se problematiky ochrany vod a jsou definovány základní právní předpisy týkající se dané problematiky. Dále je v práci provedena analýza výrobní technologie společnosti SCHOTT Lanškroun a jsou stanovena riziková místa ohrožující vodu a způsob jejich zabezpečení. Ze všech teoretických poznatků je vypracován návrh plánu opatření pro případ úniku látek. škodlivých vodám.
A plan of the safety precaution procedure in Shott Lanškroun company in case of water harmful chemical outflow
Keywords: Voda; ohrožení; havarijní plány; škodlivé látky; sanace; ropa; zneškodňování; ochrana vod