Stresové situace v pracovním procesu se zaměřením na sektor sociálních služeb - Gonšenicová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se věnuje stresovým situacím v sociálních službách a také tomu, jak je organizace a samotní pracovníci řeší. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a výzkumnou. Teoretická část popisuje dle odborné literatury sociální služby, jejich členění a zaměstnance, kteří v nich působí. Dále se zabývá problematikou stresu a specificky se zaměřuje na pracovní stres, kde charakterizuje prevenci stresu a jeho důsledky. Ve výzkumné části je použito dotazníkové šetření, které bylo zaměřeno na pracovníky v sociálních službách, sociální pracovníky a manažery v sociálních službách.
Stressful situations at work focused on the social services sector
Keywords: stres; pracovní stres; sociální služby; sociální pracovníci; manažeři; pracovníci v sociálních službách; zvládání stresu; syndrom vyhoření; stresory; stress; work-related stress; social services; social workers; managers; workers in social services; coping; burn-out syndrom; stressors