Nápravy kolejových vozidel - Čota, Jan (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je věnována návrhu nápravy osobního vozu pro regionální provoz podle normy ČSN EN 13103. Práce osahuje metodiku návrhu, matematický výpočet, srovnání několika variant náprav, protokol k výpočtu navrhované nápravy a výrobní výkres nápravy.
Railway vehicle axles
Keywords: railway wheelset; axles; coaches; ČSN EN 13103; designs; železniční dvojkolí; nápravy; vozidla; ČSN EN 13103; návrhy