Makrosomie plodu - Nováková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2009)
Má bakalářská práce je věnována tématu makrosomie plodu. Zabývá se příčinami vzniku, diagnostikou, rizikovými faktory a prevencí makrosomie. Praktická část práce sleduje informovanost matek a souvislosti mezi rizikovými faktory pro vznik makrosomie.
Macrosomic fetus
Keywords: makrosomie; hypertrofie; Diabetes mellitus; dystokie; porodní poranění; macrosomia; hypertrophy; Diabetes mellitus; dystocia; birth injuries