Současné problémy českého zákonodárství - Vítková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka se v práci věnuje principům a vybraným teoretickým problémům tvorby práva, shrnuje některé teoretické poznatky z oblasti právní informatiky. Podává základní informace o průběhu zákonodárného procesu ve vybraných evropských zemích a popisuje vlastní proces tvorby ústavních zákonů, zákonů a zákonných opatření z pohledu platné právní úpravy v České republice.
Present problems of the Czech legislation
Keywords: právo; právní předpisy; právní normy; legislativa ČR; tvorba