Modelování výkonnosti vybraných penzijních fondů - Šulcová, Jana (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce se zabývá modelováním výkonnosti vybraných penzijních fondů pomocí analýzy dostupných časových řad. Stěžejním bodem této práce je konstrukce modelů dle Box-Jenkinsovy metodologie. Cílem práce je nalezení adekvátních modelů popisujících analyzované finanční řady. Dále pomocí zkonstruovaných modelů predikovat budoucí vývoj vybraných fondů s následným srovnáním.
Modeling the performance of selected pension funds
Keywords: penzijní fondy; finanční časové řady; Box-Jenkinsova metodologie; modelování; pension funds; financial time series; Box-Jenkins methodology; modeling