Vývoj živnostenského podnikání - Bartoníčková, Miloslava (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá výkladem některých ekonomických a právních pojmů souvisejících s živnostenským podnikáním. V praktické části zahrnuje vedle obecného vývoje živnostenského podnikání vznik Pardubic, rozvoj místních živností a jejich nový vývoj započatý rokem 1992.
Keywords: Podnikání; podnikatel; podnikatelský plán; obchodní jmění; živnosti; patent