Vývoj grafických 3D aplikací s využitím jazyka Java - Netolický, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem práce je přiblížení tvorby 3D grafických aplikací s využitím knihovny Java 3D API. V teoretické části práce jsou popsány základní pojmy a způsoby tvorby grafických 3D aplikací, v rámci praktické části jsou implementovány ukázkové příklady s ohledem na možné využití práce při výuce počítačové grafiky. Součástí práce je multimediální výukový materiál, seznamující uživatele s používáním knihovny Java 3D API.
Development of 3D applications using Java
Keywords: Java 3D API; 3D aplikace; počítačová grafika; 3D applications; computer graphics