Ovládání tělem - Nováková, Iveta (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce se zabývá návrhem a realizací zařízení snímajícího pohyb části lidského těla pro řízení. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy, které se týkají motion capture, akcelerometrů, gyroskopů, servopohonů a praktická část je rozdělena na dvě samostatná zařízení, a to snímač polohy a deska modelářského serva. Dále jsou v praktické části uvedeny a vykresleny desky z různých pohledů a osazovací plán součástek. Práce je dále doplněna vizualizacemi desky snímače a skutečné osazení desky na přiložených obrázcích.
Gesture Control System
Keywords: accelerometer; gyroscope; motion capture Kinect controller; servo drives; servo model; akcelerometr; gyroskop; ovladač Kinect; servopohony; modelářská serva