Porovnání vlastností přestavníků - Mrtka, Václav (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku přestavování výměn v železniční dopravě. V úvodní části bude provedeno seznámení s historií zabezpečovacího zařízení na železnici. V části druhé se zaměřím na popis několika přestavníků světových výrobců. Hlavní důraz je kladen na mechanické provedení, elektrické součásti přestavníku, možné zdroje poruch a snadnost údržby. Budou vybrány přestavníky různých výrobců, odlišné konstrukce. V závěru provedu srovnání vlastností vybraných přestavníků.
Comparison aspect switch-points machines
Keywords: Switch-points machines; switches; points; electric motors; local controls; remote kontrols; přestavníky; výměny; výhybky; elektromotory; místní obsluhy; dálkové obsluhy