Manažerská etika jako konkurenční výhoda společnosti na trhu práce - Gergel, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se věnuje etice malých a středních zaměstnavatelů v České republice a zároveň mapuje i vnímání etiky ze strany zaměstnanců. Cílem práce je zhodnocení současného stavu etického přístupu na základě dat získaných z dotazníkových šetření, analýza rozdílů přístupu zaměstnanců a zaměstnavatelů a také vyhodnocení dat v závislosti na velikosti zaměstnavatele a jeho příslušnosti do regionů ekonomického centra nebo ekonomické periférie. Součástí práce jsou návrhy na zlepšení aktuální situace s cílem zvýšit ekonomickou odolnost a konkurenceschopnost jak firem, tak jejich zaměstnanců.
Managerial ethics as a company's competitive advantage on the labor market
Keywords: etika; morálka; etika v podnikání; zaměstnavatelé; zaměstnanci; vyhodnocení; doporučení; ekonomická centra; ekonomická periferie; Česká republika; ethics; morals; ethics in business; employers; employees; evaluation; recommendations; economic centers; economic periphery; the Czech Republic