Specifika ošetřovatelské péče po amputaci dolní končetiny - Bibenová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2025)
Teoretická část bakalářské práce se zabývá etiologií, rozdělením a kategorizací amputací podle úrovně jejich provedení, předoperační a pooperační péčí a komplikacemi po amputaci. Průzkumná část popisuje data, která byla zpracována retrospektivním sběrem dat z dokumentace za určité období. Praktickým výstupem této bakalářské práce je zhotovená mapa ošetřovatelské péče o pacienty po amputaci.
Specifics of nursing care after amputation of the lower limb
Keywords: amputace; dolní končetina; specifika péče; komplikace; rehabilitace; amputation; lower limb; specifics of care; complication; rehabilitation