Analýza nákladů ve výrobním podniku - Tučková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce je zaměřená na analýzu nákladů ve výrobním podniku ABC, s. r. o., přičemž je rozdělena do 8 kapitol. Úvodní kapitoly vysvětlují samotný pojem náklady, kalkulace nákladů a analýzu bodu zvratu. Čtvrtá kapitola je věnována společnosti ABC, s. r. o. Přestavuje jeho historii, technologii a výrobní program. Pátá a šestá kapitola je věnována analýze nákladů a kalkulaci nákladů ve společnosti. Předposlední kapitola rozebírá výsledek hospodaření a analýzu bodu zvratu společnosti. Poslední kapitola se věnuje shrnutí výsledků analýzy nákladů, zhodnocení společnosti a návrhy na opatření.
Cost analysis in the manufacturing company
Keywords: analýza nákladů; kalkulace nákladů; kalkulační vzorec; metody kalkulace nákladů; cost analysis; costing; calculation formula; costing methods