Temporální analýza vývoje krajiny v okolí obce Lázně Bohdaneč - Rindová, Kamila (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je věnována analýze vývoje krajiny na katastrálním území obce Lázně Bohdaneč v průběhu let 2003 a 2007. K jejímu zpracování je využito prostředí programu ArcGIS Desktop 9.1, ve kterém byly obě ortofotomapy obce zdigitalizovány. Následně byly vypočteny výměry jednotlivých ploch využití země a získány počty jejich segmentů pro jednotlivé časové horizonty. Na závěr je provedena interpretace změn a výsledků pomocí tabulárních výstupů a grafů.
Temporal analysis of development of the landscape round the municipal territory of Lázně Bohdaneč
Keywords: remote sensing; aerial photography; digitizing; land use; dálkový průzkum Země; letecké snímkování; Lázně Bohdaneč; digitalizace; využití země