Vývoj inflace a nezaměstnanosti v ČR (1993 - 2005) - Šupálková, Renata (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce je zaměřena na vývoj inflace a vývoj nezaměstnanosti v ČR v letech 1993 – 2005. Na základě vývoje měr inflace a nezaměstnanosti v ČR se snaží potvrdit či vyvrátit určitou závislost mezi inflací a nezaměstnaností pomocí korelační analýzy.
Inflacion and unemployment evolution in the Czech Republic (1993 – 2005)
Keywords: Inflation; Unemployment; Phillip's curve; correlation; Inflace; Nezaměstnanost; Phillipsova křivka; korelace