Risk index modely - Poříz, Martin (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu konstrukcí modelů hodnotících bodovacím systémem, jejich aplikovatelnost a komparaci. Teoreticky jsou v práci popsány modely (Kralickův Quicktest, Tamariho index, Argentiho model a model Harry Pollak) a metody pro testování finančního zdraví (komparativně-analytické a matematicko-statistické). Praktická část je věnována pro aplikaci a komparaci jednoho z vybraných modelů na vzorek 500 podniků.
Risk Index Models
Keywords: Argenti model; financial standing models; Harry Pollak; Kralicek Quicktest; Tamari´s Index; risk index