Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin - Koníčková, Eliška (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá mikrovlnným zářením a jeho využitím v potravinářství a analytické chemii. Popisuje mikrovlnné sušení, pečení, pasterizaci a mikrovlnný rozklad vzorků a stavbu mikrovlnné trouby. Tato práce je zaměřena zejména na princip mikrovlnného ohřevu, jeho vliv na základní nutriční složky potravin (bílkoviny, tuky, cukry, vitamíny) a vhodnost jeho použití pro úpravu potravin.
Effect of microwave heating on the nutrient components of food
Keywords: mikrovlnná trouba; mikrovlnný ohřev; živiny; Microwave oven; microwave heating; nutrients