Tetování jako stigma - Zapaľačová, Dorota (Univerzita Pardubice, 2022)
Studentka se ve své bakalářské práci zaměří na problematiku stigmatizace tetování a na předsudky, které jsou s tímto fenoménem ve společnosti spjaty. V teoretické části vymezí historii tetování, dále se bude věnovat otázce stigmatizace tetování ve společnosti. Ve výzkumné části se zaměří na otázku, zda se lidé s tetováním cítí být odmítáni a diskriminováni. Bude reflektovat i rovinu, jak fenomén tetování vnímají lidé, kteří žádné vlastní tetování nemají. Kvalitativní výzkum bude realizován pomocí rozhovorů, doplňující metodou bude dotazník. Výzkum bude zaměřený nejen na jedince s tetováním, ale i na informanty bez tetování. Z hlediska teoretického zakotvení bude pracovat s koncepty stigmatizace, stereotypů a předsudků. Součástí práce bude audiovizuální výstup.
Tattoo as a Stigma
Keywords: tetování; stigma; diskriminace; předsudky; tattoo; stigma; discrimination; prejudices