Religiozita polské menšiny na těšínském Slezsku - Dyrčík, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá povahou religiozity polské menšiny na těšínském Slezsku. Snaží se odpovědět především na otázky, jaká je hloubka prožívání religiozity, jaká je náboženská aktivnost členů menšiny, zda je religiozita věci dědičnou, jestli se přenáší z rodiče na potomka, zda si příslušníci dané menšiny myslí, že má religiozita vliv na zachování jejich menšiny.
The religiousness of the Polish minority on Ciesien Silesia
Keywords: religiouness; Polish minority; Tesiean; Silesia; religiozita; polská menšina; Těšínsko; Slezsko