Adaptační proces porodních asistentek - Hrubá, Tereza (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce s názvem Adaptační proces porodních asistentek má za cíl zjistit, jak hodnotí adaptační proces porodní asistentky, jaké s ním mají zkušenosti. Práce je rozdělena na část teoretickou a část průzkumnou. V teoretické části práce je popsán adaptační proces, fáze a nástroje řízení adaptačního procesu, dokumentace a ukončení adaptačního procesu. Popsáno je i mentorství nových zaměstnanců a vzdělání mentorů. V neposlední řadě je popsáno vzdělání role a kompetence porodních asistentek. Praktická část byla uskutečněna metodou kvalitativního šetření formou rozhovorů s porodními asistentkami.
Adaptation process of midwives
Keywords: porodní asistentky; adaptace; adaptační proces; mentoring; mentor; midwives; adaptation; adaptation process; mentoring; mentor