Návrh dieselhydraulické dvounápravové lokomotivy s výkonem do 400 kW - Holubář, Radek (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá návrhem dvounápravové lokomotivy s výkonem do 400kW a hydrodynamickýcm přenosem výkonu, včetně porovnání koncepce hydrodynamického a elektrického přenosu výkonu. Práce je také zaměřena na výběr spalovacího motoru z hlediska technických a ekonomických parametrů nabízených motorů.
The desigen of a diesel-hydraulic two-axled shunter with power up to 400 kW
Keywords: lokomotivy; spalovací motory; hydrodynamické parametry; převodovky; přenos výkonu