Vliv kalcinačního režimu na syntézu rosiaitu - Dohnalová, Žaneta; Luxová, Jana; Šulcová, Petra (Univerzita Pardubice, 2021)
Výzkum naší skupiny je zaměřen na syntézu historických pigmentů žluté barvy s cílem připravit fázově čisté sloučeniny, jejichž přítomnost je v historických pigmentech prokázána nebo předpokládána a tyto dále charakterizovat a popsat jejich základní vlastnosti. Předložená práce je zaměřena na studium vlivu kalcinačního režimu na syntézu rosiaitu PbSb2O6.
Influence of Calcination Regime on Rosiaite Synthesis
Keywords: PbSb2O6; neapolská žluť; historické pigmenty; XRD; PbSb2O6; naples yellow; historical pigments; XRD