Porovnání aplikačních možností borem dopovaných diamantových elektrod s různým obsahem boru při analýze herbicide linuronu a léčiva mesalazinu - Štěpánková, Michaela; Šelešovská, Renáta; Janíková, Lenka; Kelíšková, Pavlína; Marton, Marian; Michniak, Pavol; Chýlková, Jaromíra (My University, 2018)
V této práci byly studovány aplikační možnosti borem dopovaných diamantových elektrod (BDDE) s různým obsahem boru při analýze herbicidu linuronu a léčiva masalazinu. Použity byly metody diferenčně pulzní voltametrie a square wave voltametrie vyvinuté pomocí komerčně dostupné BDDE.
Comparison of Application Options of Boron-doped Diamond Electrodes with Various Boron Content for the Determination of Bioactive Organic Compounds
Keywords: Borem dopovaná diamantová elektroda; Voltametrická analýza; Linuron; Mesalazin; Boron-doped diamond electrode; Voltammetric analysis; Linuron; mesalazine