Systémy AVV a CRV - efektivnost užití a návrh dalšího rozšíření - Solánský, Stanislav (Univerzita Pardubice, 2009)
Systém centrálního regulátoru vozidla a automatického vedení vlaku (CRV&AVV) byl vyvinut za účelem automatizace pohybu železničního vozidla. Jeho úkolem je také energetická optimalizace jízdy vlaku. Práce si klade za cíl popsat a zhodnotit současné využití a hospodárnost provozu tohoto systému a navrhnout optimální variantu jeho rozšíření při zachování ekonomické efektivity.
AVV and CRV systems - efficiency and concept of expansion
Keywords: automatic train operations; central regulators of vehicles; Optimization; energy; automatická vedení vlaků; centrální regulátory vozidel; Optimalizace; energie