Využití Cain & Abel password recovery tools pro etický hacking na L2 vrstvě - Auerswald, Jiří (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce analyzuje možnosti programu Cain&Abel na linkové vrstvě modelu síťové komunikace ISO/OSI. V teoretické časti je čtenář zasvěcen do problematiky počítačových síti a jejich bezpečnosti se zaměřením na linkovou vrstvu, která je podrobně rozebrána. Dále jsou představeny útoky, které mohou být na linkové vrstvě realizovány a obrana proti nim. Závěrečná kapitola teoretické části pak představuje vybrané partie programu Cain&Abel se zaměřením na linkovou vrstvu. V části praktické jsou představeny tři scénáře útoků provedených prostřednictvím programu Cain&Abel a obrana proti nim.
Use of Cain & Abel password recovery tools for ethical hacking on L2 layer
Keywords: etický hacking; linková vrstva; odposlech; Cain&Abel; sniffer; heslo; ARP cache poisoning; ehthical hacking; link layer; sniffing; sniffer; password