Sériová komunikace v operačním systému Microsoft Windows - Pavlík, Pavel (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem bakalářské práce je vytvořit funkční třídu pro komunikaci po sériovém portu v prostředí 32-bitového operačního systému Windows pouze za použití programovacího jazyka C/C++ a funkcí z Windows API. Požadavky kladené zadáním byly splněny vytvořením více vláknové třídy realizující příjem a vysílání dat v samostatných vláknech na pozadí aplikace. Třída byla vytvořena jako vysoce univerzální, lze ji využít v konzolových i aplikacích s grafickým uživatelským prostředím. Funkčnost třídy byla otestována ve dvou aplikacích, přičemž tyto testy potvrdily bezproblémovou funkci třídy.
Serial communication in operation system Microsoft Windows
Keywords: operační systémy; sériová komunikace; sériové porty; sériová rozhraní; multitasking; multithreading; synchronizace vláken